IMPROVE TEACHING AND ACHIEVE RESULTS THROUGH INCLUSION PROJESİ

IMPROVE TEACHING AND ACHIEVE RESULTS THROUGH INCLUSION" PROJESİ

ART & IT projesi, sanat ve bilişim yoluyla kapsayıcılığı teşvik etmek için beş ortak ülkenin (Romanya, Portekiz, İspanya, Litvanya ve Türkiye) işbirliğiyle tasarlandı. Bu eTwinning projesi, ortakların geliştirmeye çalışacakları bir Erasmus projesinin işbirliğinin başlangıç noktası olacaktır. Proje, tüm ortak okullarda kapsayıcı bir iklim yaratmayı, hoşgörü ve kabul duygusunu geliştirmeyi ve öğretmenlerin dijital çağda gelişimini desteklemeyi hedefliyor. Proje dört konuya odaklanıyor: e-Güvenlik/ Siber Zorbalık/ Zorbalık, Kendini İfade Et!, Çeşitliliği Kucaklama, Sosyal/ Yurttaşlık değerleri ve her konu 6 aylık bir süre içinde geliştirilecek. Her konu için o konuyla ilgili bir kitap seçildi ve öğrenciler bunları okuduktan sonra kapak tasarlayacak, en sevdiklerikarakterle röportajlar yazacak veya başka bir son yaratacaklar.

The ART & IT project was designed through the cooperation of five partner countries (Romania, Portugal, Spain, Lithuania, and Turkey) in order to foster inclusion by means of arts and IT. This eTwinning project will be the starting point of cooperation of an Erasmus project that partners will try to develop. The project aims at creating an inclusive climate in all partner schools, developing the feeling of tolerance and acceptance, and supporting teachers` development in a digital era. The project focuses on four topics: eSafety/ Cyberbullying/ Bullying, Express yourself!, Embracing diversity, and Social/ Civic values and each topic will be developed over a period of 6 months. For each topic, there was chosen a book which relates to it and after reading them, students will design covers, will write interviews with their favorite character or they will create another ending.

Yayın: 04.05.2023 - Güncelleme: 04.05.2023 16:52 - Görüntülenme: 106