T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / TUZLA - Dede Korkut Ortaokulu

5.SINIF YABANCI DİL AĞIRLIKLI SINIFLARLA İLGİLİ DUYURU.

 

OKULUMUZDA 2018/2019 EĞİTİM YILI İÇİN AÇILACAK OLAN YABANCI DİL AĞIRLIKLI(İNGİLİZCE) 5. SINIFLARA KAYIT YAPTIRMAK İSTEYENLERİN EN GEÇ 12/09/2018 TARİHİNE KADAR OKUL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAŞVURMALARI GEREKMEKTEDİR.

DEDE KORKUT ORTAOKULU 

5.SINIF YABANCI DİL SINIFI BİLGİLENDİRME NOTU

   

          Okulumuz bünyesinde bu yıl 2. kez açılacak olan “5.sınıf Yabancı Dil Sınıfı” ile ilgili hedeflerimize ulaşmak için okul idaresi ve öğretmenleri uzun ve yoğun çalışmalarda bulundular. Özellikle İngilizce zümresi bu konu ile ilgili özverili davranarak yapılabileceğinin en iyisini yapmak için çaba sarf etti. Sizlerden gelebilecek sorulara cevap vermeye çalışarak, siz değerli velilerimizi bilgilendirmek istedik.

 

Hedefiniz nedir?

Bu sınıflarda hedefimiz öncelikli olarak kendine güvenen bireyler yetiştirmek tüm derslerde bir üst sınıf düzeyinde olacak şekilde eğitim-öğretim sağlamaktır. Yabancı Dil Öğrenmenin eğlenceli olduğunu ve eğlenerek öğrenen öğrenciler olmalarını bekliyoruz. Sene sonunda İngilizceyi aktif olarak kullanmaya cesaret eden bireyler olmalarını istiyoruz Okul olarak katılmayı istediğimiz Avrupa Birliği ülkeleri ile yapılacak olan projelerde aktif rol almalarını, sene sonunda İngilizce Şöleni yapmayı, gramer açısından da bir üst sınıf düzeyine getirmeyi hedefliyoruz.

 

1. Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıfı tüm sınıflarda uygulanacak mı?

Hayır, uygulanmayacak. Çünkü Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 28.05.2013 tarih ve 22 sayılı çizelge eki açıklamalarının 6. Maddesi gereği Y.Dil dersini okul şartlarını göz önünde bulundurarak 11 ders saati kadar okutabilir. Okulumuzda 5.sınıflarda 2 Şube Yabancı Dil sınıfı açabiliyoruz.

 

2.Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler?

Şu anki mevcut duruma göre 11 saate kadar İngilizce dersi verebiliyoruz. Ancak biz zümre kararı ile 16 saatin yeterli olduğunu düşünüyoruz.

 

3.Tüm 5.sınıflar İngilizce Ağırlıklı ders görecekler mi?

Hayır, tüm sınıflar bu sisteme dahil olamayacaklar. Okulda 2 adet Yabancı Dil sınıfı olacak.

 

4.Hangi sınıflar bu sisteme dahil edilecek?

Okulumuzda toplam 6 şube olarak 5.sınıf açılması planlanıyor. Bunlardan 2 şubeyi Yabancı Dil Ağırlıklı sınıf olarak açmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıllar bu sayıyı arttırarak devam ettirmeyi amaçlıyoruz.

 

5.Neden sadece 2 sınıf ile sınırlı?

Çünkü herkes aynı ölçüde istekli ve ilgili olmayabilir. Okulun fiziki derslik sayısı ve İngilizce öğretmen sayısı şuan 2 Yabancı Dil sınıfı açmak için uygun. Bu yıl 2 adet Yabancı Dil sınıf uygulaması yapacağız. Daha sonraki yıllarda sayıyı arttırmayı planlıyoruz.

 

6.Dersler ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Yabancı Dil sınıfı öğrencileri,okulumuzun ders saatleriyle aynı olacak şekilde eğitim göreceklerdir. Eğitim saatlerimiz 09:00 -- 15:10 arasındadır.

Her gün toplam 7 ders işleyeceklerdir.

 

7.Sınıflara öğrenci nasıl seçilecek?

5.Sınıfa başlayacak tüm öğrencilere “hazır bulunuşluk” sınavı uygulanacak. Bu sınıflara girmek için öğrencinin sadece İngilizce dersinden tüm 5. Sınıflar içersinde(enaz 500 öğrenci arasından) ilk 50’ ye girmesi gerekmektedir.

NOT: Başvuru sayısının beşyüz(500) öğrenci altında olması durumunda enaz 35 doğru yapan öğrenciler Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıfına girmeye hak kazanacaktır.

 

8.Bu sınıflar kaç kişi olacak?

Sınıf mevcutlarını 25 kişi ile sınırlamaya çalışacağız.

 

9.6.sınıfta da aynı şekilde mi olacak?

Maalesef bu sistemi sadece 5.sınıflarda uygulayabiliyoruz. Yani 6.sınıfta 3 saat İngilizce dersi görecekler. Ancak seçmeli İngilizce dersi ile bu sayıyı 5 saate çıkartmayı tavsiye ediyoruz.

 

10. Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfların müfredatında hangi dersler olacak?

 

Diğer 5. Sınıflardan farklı olarak Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Müzik ve Bilişim Teknolojileri dersleri olmayacak.

  TÜRKÇE   6 SAAT
  MATEMATİK   5 SAAT
  FEN BİLİMLERİ   4 SAAT
  SOSYAL BİLİMLER   3 SAAT
  DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ   2 SAAT
  SEÇMELİ(FİZİKİ VEYA SOSYAL AKTİVİTELER)   2 SAAT
  SEÇMELİ   2 SAAT
  İNGİLİZCE

  11 SAAT (Listening(Dinleme) Writing(Yazma) Speaking(Konuşma) 

  olarak 3 farklı bölümde dersler işlenecektir.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.09.2018 - Güncelleme: 20.09.2018 14:44 - Görüntülenme: 1842
  Beğen | 2  kişi beğendi