DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

"SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR !"

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, 2023 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  başlatılmış bir proje olup tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarını kapsamaktadır. Proje kapsamında, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin aşağıdaki kazanımlar elde etmesi hedeflenmektedir. Öğrencilerin dil bilincini geliştirmeye ve Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlaması bakımından önemli bir proje olarak görülmektedir.

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz tarafından yapılan pano çalışması. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

21-02-2024

Yayın: 15.02.2024 - Güncelleme: 21.02.2024 15:52 - Görüntülenme: 44
Kaynak: https://arac.meb.gov.tr/www/dilimizinzenginlikleriprojesiuygulamakilavuzuveeylemplanlariyayinlandi/icerik/606