T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / TUZLA - Dede Korkut Ortaokulu

"BİRLİKTE OKUYORUZ, BİRLİKTE BÜYÜYORUZ" PROJESİ

"BİRLİKTE OKUYORUZ, BİRLİKTE BÜYÜYORUZ" PROJESİ

"Birlikte Okuyoruz, Birlikte Büyüyoruz"projesi; tüm eğitim kademelerindeki tipik gelişim gösteren öğrenciler ile özel gereksinimli öğrencilerin birlikte olduğu çalışmalarla özel eğitime yönelik hassasiyetlerin öne çıkarıldığı, toplumsal algının olumlu yönde geliştirildiği, farkındalık ve bilinç kazandırma üzerine yapılandırılmış toplumsal fayda temelli bir projedir.  

Projenin Amacı

Özel gereksinimli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımının sağlanması için eğitim alanında iyileştirmelerin yapılması; onların çalışan, kazanan ve kendilerine yeten bireyler olmaları için destek verilmesi toplumsal yaşamın bir gereğidir. Bu proje ile özel gereksinime sahip daha fazla öğrencinin eğitimde fırsat eşitliğini yakalayabilmesi; sosyal, psikolojik ve akademik anlamda akranlarıyla bütünleşmeleri amaçlanmaktadır. Engellilik konusunda toplumsal bilinci yükseltmek ve farklılıklara karşı direnç oluşturabilmek adına özel gereksinimli öğrencilerin toplumsal alanlarda görünürlüklerini artıran çalışmalar yapmak projenin hedefleri arasındadır. 

Projenin Kapsamı

Bu proje; 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda okula devam eden ve normal gelişim gösteren öğrenciler, yetersizlikten etkilenmiş öğrenciler, öğrenci aileleri, öğretmenler ve okul idareleri ile gerçekleştirilecektir. Bu proje Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri alanını kapsamaktadır.

Uygulama Süresi

Çalışma, 11.09.2023-14.06.2024 tarihleri arasındaki uygulama takvimi doğrultusunda gerçekleştirilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.02.2024 - Güncelleme: 21.02.2024 16:00 - Görüntülenme: 38
  Beğen | 1  kişi beğendi